SABUN MARY JARDIN

Sabun mary jardin adalah resepi tradisi dan ianya berfungsi mengembalikan kulit semulajadi dan melembapkan kulit.

Ia membersihkan secara mendalam ke liang kulit untuk menghilangkan kotoran dan lebihan minyak, menjadikan kulit lebih lembut, licin dan lebih berseri.

Mengandungi exfoliant semulajadi untuk menghilangkan kusam secara beransur-ansur, kulit yang tidak bermaya kepada baru, segar dan cantik.

Homemade facial soap ini menggunakan cara cold-pressed (proses paling lama antara cara penghasilan sabun), founder menekankan proses pembuatan dalam menghasilan sabun terbaik.

sabun mary jardin

Pembuatan handmade akan terjamin khasiat semulajadi yang terkandung, tiada bahan kimia dan mempunyai gliserin (melembabkan dan melembutkan kulit dengan lama seperti losyen).

Pembuatan sabun Mary Jardin ini sangat lama kerana perlu dijemur antara 4-6minggu bagi memastikan sabun benar-benar keras semulajadi.

CARA PENGGUNAAN

Gunakan sehingga menghasilkan buih berkrim mewah dan licin pada muka. Bilas. Gunakan dua kali sehari dan menikmati pengalaman yang menenangkan.

RAMUAN UTAMA

 

kandungan sabun mary jardin

  1. Bentonite Clay: bagus untuk mencuci pori-pori.
  2. Oat: bertindak sebagai scrub/lulur yang menanggalkan sel kulit mati. Oat juga melembutkan kulit.
  3. Zinc Oxide: merawat jerawat & inflammation.
  4. Goat milk: mampu menggantikan sel kulit baru.
  5. Honey: olive oil, honey, & goat milk bagus utk lembapkan kulit disamping kekalkan kelembapan semulajadi.
  6. Empat jenis minyak tambahan yang mudah meresap ke dalam wajah untuk keseimbangan natural oil pada lapisan kulit (palm oil, coconut oil, castor oil dan lavender oil)

 Tips 1

Sabun ini sesuai untuk pengguna yang mengalami masalah kulit kering, eczema, psoariasis,kulit sensitif dan wajah berjerawat.

 

Facebook Comments