Bibir yang merah dan sihat menjadi dambaan setiap wanita masa kini. Adapun begitu, terdapat juga masalah bibir kering di mana ia boleh mencacatkan penampilan. Oleh itu terdapat berbagai petua yang boleh dicuba untuk merawat dan memerahkan bibir. Anda boleh baca di sini.

Selain petua asli, seiring dengan perkembangan dunia kosmetik kini. Pasaran kosmetik mula dibanjiri dengan pelbagai produk kecantikkan terutamanya yang berkaitan dengan bibir. Salah satunya adalah lipstik. Terdapat pelbagai jenis lipstik di pasaran tapi yang ‘in trend’ sekarang adalah lip matte.

Dengan teksktur yang tak berkilat, ‘smooth’, serta pelbagai warna, ia menjadi pilihan wanita-wanita zaman kini untuk tampil anggun bergaya. Umum mengetahui kita mempunyai warna kulit yang berbeza-beza, jadi sangat penting untuk memilih warna yang betul agar terlihat natural dan tidak berlebihan.

Pemilihan warna yang betul akan memberikan anda penampilan yang lebih manis dan berketrampilan. Berikut merupakan warna yang sesuai mengikut kulit :

Kulit Putih
– Untuk si kulit putih, anda sangat beruntung kerana banyak warna yang boleh dipadankan seperti warna nude, coklat muda, merah jambu, peach dan sebagainya.

Kuning Langsat
– Untuk kulit kuning langsat, seeloknya boleh padankan warna oren, maroon dan perlu hindarkan warna-warna lembut. Jika ingin menggunakan warna lembut, boleh gunakan teknik ombre seperti gadis korea.

Kulit gelap
– Untuk kulit gelap, anda sesuai memakai warna-warna seperti red wine, coklat cerah, karamel dan coklat gelap.

Jika anda memilih lip matte mengikut warna kulit, InshaAllah penampilan anda akan lebih menyerlah.

Jadi sempena pelancaran lipmatte Mary Jardin ini, maria nak kongsi keunikan lip matte MJ yang hebat dari segi bahan dan juga fungsi.

Antaranya fungsi lip matte MJ ini adalah :

1. Ia tidak mengeringkan bibir
– Menurut Dr Maryam , lip matte MJ memang tidak mengeringkan seperti lip matte di luar sana kerana ia mengandungi 2 jenis oil iaitu argan oil dan rose flower oil yang membantu bibir daripada kering.

2. Plant base
– Antara bahan lain yang ada dalam lip matte ni adalah lanolin dan juga glyserin. Kebanyakkan lanolin yang terdapat di luar sana adalah dari sumber haiwan. Tetapi untuk lipmatte MJ , ia diambil dari tumbuhan.

3. Mudah dibersihkan
– Lip matte MJ mudah dibersihkan jadi ia adalah mesra wuduk. Cukup dengan hanya menggunakan tisu basah, lip matte akan tanggal.

4. Tidak menghitamkan bibir
– Ramai yang mengakui kerap menggunakan lipstik mengakibatkan bibir jadi hitam dan kusam. Untuk lip matte MJ, tak perlu risau kerana ia mengandungi vitamin e yang membantu mengurangkan pigmentasi pada kulit. Jangan terkejut jika bibir hitam anda kembali cerah.

Oleh itu, marilah kita beramai-ramai pergi ke Majlis Pelancaran Lip matte MJ di KLCC pada 21 dan 22 April ini untuk merasai kehebatan Lip matte ini.

Paling best, harga lip matte pada hari itu sangat berbaloi kerana HQ dengan murah hati menyerap gst. Jadi boleh la order dengan maria untuk harga yang berbaloi. Yang penting ianya natural dan selamat.

Maria Khamzah

SMS | Whatapps | Telegram 0139543604

Mary Jardin Gombak / Mary Jardin Selangor Produk Bebas Bahan Kimia Bahaya – MJDazzle

Facebook Comments