Face Oil : Mary Jardin

Face Oil Mary Jardin

Mary Jardin Handcrafted Luxury Face Oil dirumuskan daripada 100% minyak botani semulajadi untuk menyuburkan masalah kulit kering dan mengembalikan keremajaan kulit. Ia membaiki kerosakan kulit dan mencukur beberapa tahun di luar kulit anda. Minyak ini membersih dengan menyerap jauh ke dalam liang roma untuk menghilangkan bintik hitam(blackheads) atau bintik putih(whiteheads).

Ia juga mengandungi asid linoleik semulajadi yang tinggi bagi mencegah jerawat dan kulit kusam. Ia juga mengawal pengeluaran sebum(zat berminyak semulajadi kulit) untuk mengelakkan kulit daripada menjadi terlalu kering atau terlalu berminyak.

Kaya dengan harta antioksidan dan anti-radang untuk melegakan kulit sensitif dan ekzema serta meningkatkan keupayaan reparative fisiologi kulit. Face Oil juga memperbaiki tona kulit dan memberikan keanjalan kulit, menghasilkan kulit dengan kelihatan lebih licin dan berseri.

Ianya juga mudah diserap ke dalam kulit dan menjadikan kulit anda lembap, lembut dan terhidrat. Mary Jardin Luxury Face Oil membantu anda untuk kelihatan awet secara semulajadi tanpa pembedahan!

CARA PENGGUNAAN
Sapukan beberapa titik pada muka selama rangsangan mendalam penjanaan semula atau digunakan sebagai diperlukan untuk tempat-merawat kawasan kering
Sesuai untuk semua jenis kulit; lembut pada kulit sensitif

RAMUAN UTAMA

face-oil-gambar-2

Argan Oil, Rosehip Minyak, Minyak Alpukat, Sunflower Oil, Castor Oil, Jojoba Oil, Lavender Oil Essential, Tea Tree Oil, Sea Buckthorn Oil, Vitamin E, Vitamin C

KELEBIHAN FACE OIL

Selain melembapkan kulit, face oil juga memiliki berbagai manfaat yang baik untuk kulit.

A Great-Great Moisturizer

Olive dan minyak kelapa merupakan kandungan terbaik yang dapat melembapkan kulit. Bagi Anda yang memiliki jenis kulit kering dan sensitif, produk tersebut akan bekerja secara efektif jika dikombinasikan dengan krim wajah.

Mengurangi Kerutan Pada Wajah

Dermatologi dari Loyola University of Chicagi, Dr. Rebecca Tung, tanda-tanda penuaan boleh diatasi secara maksimum dengan Primrose Oil atau bahan yang mengandung Vitamin E, seperti Argan Oil. Kedua kandungan tersebut ada di dalam produk face oil yang berfungsi menjaga keanjalan.

Sebagai Pembersih Wajah

Minyak telah terbukti mampu mengangkat sisa makeup dan kotoran secara berkesan. Di samping itu, face oil tidak akan membuat kulit terasa kering. Oleskan face oil pada seluruh wajah, dan basuh menggunakan kapas atau  tuala.

Sesuai untuk kulit sensiti

Sebagian besar produk face oil memiliki kandungan anti-inflamasi. Kandungan tersebut membantu meredakan peradangan, sensitif serta kulit kemerahan dan terbakar. Untuk hasil yang efektif, pilih produk face oil yang mengandungi minyak Argan, Yangu, atau Geranium.

 

Melindungi Kulit dari Radikal Bebas

Minyak memiliki sifat lipofilik atau mudah larut di dalam lemak. Ia lebih mudah terserap jauh ke dalam kulit dan bekerja secara efektik. Bukan hanya itu saja, face oil juga dapat menangkal radikal bebas, racun, serta asing. Untuk hasil yang lebih maksimum, boleh menggunakan rosehip seed oil yang memiliki tinggi kandungan anti-oksidan.

Sebagai Makeup Primer

Ingin mendapatkan hasil riasan wajah dewy-look yang super glowing? Aplikasikan produk face oil sebagai makeup primer. Setelahnya, barulah Anda mengaplikan alas bedak secara merata. Jika tak ingin kesan glowy yang berlebihan, Anda dapat mengaplikasikan setting powder di tahap terakhir.

Menyusutkan Pori-Pori

Beberapa kandungan face oil seperti Macadamia, Jojoba, dan Camellia, berfungsi mengangkat kotoran dan lemak yang menumpuk di dalam pori-pori. Namun, sebaiknya Anda berkonsultasi lebih dulu dengan doktor kecantikan kulit, karena tidak sedikit pula kandungan face oil yang dapat menyumbat pori-pori kulit.

Anti Jerawat

Tea tree dan jojoba oil dikatakan sebagai salah satu kandungan yang dapat menghilangkan jerawat secara efektif. Dr. Tung menjelaskan bahwa kedua kandungan tersebut dapat mengurangi produksi minyak yang berlebihan. Selain itu, tea tree dan jojoba oil dapat membuat jerawat lebih cepat kering.

Membantu Produk Skin Care Terserap Secara Maksimum

Gunakan face oil sebelum menggunakan krim pada wajah. Faceoil berfungsi untuk membantu penyerapan kandungan day cream, night cream, eye cream, ataupun anti-agin cream, lebih maksimal ke dalam kulit. Jika tak ingin memberikan kesan terlalu glowy, tuangkan 2-3 titis face oil pada krim wajah yang akan di aplikasikan.

Facebook Comments