Ramai antara kita nak kulit yang sihat, flawless dan bersinar kan. Tapi masih ramai yang malas menjaga muka dek perlu menggunakan banyak produk dalam satu-satu masa.

Rutin penjagaan harian sebenarnya sangat senang. Hanya ikut 3 tips di bawah.

1. Mencuci
2. Melembap
3. Menanggalkan sel kulit mati

3 langkah ini sangat penting bagi kulit muka kerana sel kulit mati kita bertambah setiap 48 jam. Jadi bayangkan jika kita tak pernah gunakan scrub atau masker untuk kulit. Mesti kulit kusam dan tidak sekata. Nutrien pun susah nak menyerap ke dalam kulit.

jom maria perincikan macam mana maria menjaga kulit dengan hanya menggunakan skincare Mary Jardin dengan 3 item hot :

Pertama : Mencuci muka dengan sabun susu kambing asli dengan 4 jenis minyak.
– Penting untuk kita mencuci muka sebanyak 2 kali sehari. Elakkan mencuci muka dengan kerap kerana ia akan menghilangkan lapisan minyak semulajadi kulit. Bahkan ia kan membuatkan kulit lebih berminyak.
– Sedangkan kita mahukan kulit yang lembap bukannya berminyak

Kedua : Melembapkan kulit dengan face oil
– Pelembap jenis ini adalah baru untuk maria. Walaupun kulit maria berminyak, tetapi face oil ni mesra kulit dan mudah meresap. Paling penting ia tidak menyumbat pori seperti krim.
– Malah ia membantu melembutkan kotoran dalam kulit dan membasmi whitehead dan blackhead.

Ketiga : Menanggalkan sel-sel kulit mati dengan detoks clay mask
– Yang special tentang clay mask MJ adalah kerana ia menggunakan powerful dan premium clay : bentonite clay.
– Sifat bentonite clay seperti magnet yg menarik kotoran keluar dari pori. Tambahan lagi dengan bantuan activated charcoal, ia adalah duo yang hebat.

Jika 3 tips ini diamalkan secara konsisten. Bersedia untuk say ‘ bye bye’ pada cik jerawat. Annyeeong..😀

Facebook Comments