Home Blog Page 3
Minyak Lavender Minyak Lavender yang mengandungi antioksidan dan anti inflamasi yang bermanfaat untuk mempercepat proses penyembuhan luka serta membantu mengatasi masalah jerawat pada wajah dan area tubuh. selain itu wangi bunga lavender dapat memberikan efek relaksasi untuk menyegarkan kulit dan mengurangi rasa stress . Kandungan linalyl aldehida dan linalool dalam minyak lavender dipercaya dapat mengurangi iritasi serta gatal-gatal akibat bekas jerawat, dan menyamarkan...
Punca Liang Pori Besar Kotoran Setiap hari kita terdedah dengan pelbagai kotoran yang hinggap di muka seperti sisa solekan, debu, asap dan bermacam lagi. Ini akan menyebabkan pori-pori akan tersumbat dan terbuka luas. Minyak Kulit muka yang berminyak secara berlebihan akan membuatkan pori-pori akan menjadi lebih besar. Fungsi sebenar minyak pada wajah adalah untuk menjaga pori-pori dengan membentuk lapisan, akan tetapi jika berlebihan...
air putih
5 Kebaikan Segelas Air putih Kira-kira 70% dalam tubuh manusia terdiri daripada air. Ia berfungsi melancarkan perjalanan sistem dalam tubuh. Jika mengalami kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan berlaku pelbagai masalah kesihatan. Oleh itu pentingnya air kosong ini saya kongsikan kebaikan segelas air putih yang anda minum setiap hari kepada kesihatan anda. Kulit Cantik & Sihat Miliki kulit cantik bukan hanya dengan...
7 Cara Mudah Hilangkan Sunburn Kulit manusia mampu untuk pulih sendiri, Sunburn tahap 1 biasanya akan pulih dalam masa 2-6 hari. Untuk membantu kulit anda pulih dan mengurangkan rasa tidak selesa, boleh ikut tip-tip kat bawah ni Aloe Vera Gunakan losyen yang mengandungi lidah buaya (aloe vera). Lidah buaya meringankan rasa perit pada kulit dan membantu kulit menghasilkan sel kulit yang baru. Krim...

MARY JARDIN

MARY JARDIN Mary Jardin mengeluarkan 4 jenis produk yang memenuhi keperluan setiap wanita. Produk tersebut adalah Facial Soap, Face Oil, Detox Clay Mask dan Serum mary jardin. FACIAL SOAP Facial Soap ni special dihasilkan secara tradisional menggunakan bahan oraganik semulajadi. Facial soap homemade oleh Doktor yang bertauliah. Mengandungi 100% susu kambing. Tiada campuran air langsung. Sebab itu bila pakai kulit akan terasa lembap....
Fungsi Utama: 1. Membaiki kerosakan kulit 2. Sunblock spf 30 (Special dalam Serum MJ) Serum ada pengawet(yang paling selamat), mempunyai persijilan KKM dan merupakan satu satu nya produk Mary Jardin yang mempunya KKM kerana Serum dikilangkan (kalau natural tiada KKM) Tetapi Serum adalah Natural + Pengawet (satu dan salah satunya bahan kimia) *TIDAK BOLEH PROMOSI SERUM SEBAGAI ORGANIK DAN NATURAL Kenapa ada pengawet ? Sebab Serum water base. Kena ada pengawet. Kalau  tiada pengawet nanti akan...
Mary Jardin Detox Clay Mask dirumuskan dari khazanah alam semulajadi untuk menyahtosik dan membersihkan kulit. Pengelupasan yang ringan akan menyingkirkan sel-sel kulit mati. https://www.youtube.com/watch?v=T1hx0x6537k Ini akan menggalakkan pembaharuan dan pembaikan sel. Selain itu, ianya kaya dengan vitamin dan nutrien. Sangat bermanfaat untuk kulit bermasalah dan lesu yang memerlukan belaian, rangsangan vitamin dan penghidratan. Ianya juga memberikan perlindungan untuk kulit anda melalui 3 tindakan hebat: 1....
Face Oil Mary Jardin Mary Jardin Handcrafted Luxury Face Oil dirumuskan daripada 100% minyak botani semulajadi untuk menyuburkan masalah kulit kering dan mengembalikan keremajaan kulit. Ia membaiki kerosakan kulit dan mencukur beberapa tahun di luar kulit anda. Minyak ini membersih dengan menyerap jauh ke dalam liang roma untuk menghilangkan bintik hitam(blackheads) atau bintik putih(whiteheads). Ia juga mengandungi asid linoleik semulajadi yang...
JERAWAT Break Out istilah yang biasa digunakan bila muka diserang jerawat secara berjemaah dan pada tempat yang sama.Aduh, tambah parah bila ada parut-parut hitam lagi. Breakout ini buat kita kurang yakin bila berhadapan dengan orang ramai.Hanya orang yg pernah alami tahu perasaannya mcm mana.(boleh kongsi pengalaman di bahagian komen di bawah). Apa sebenarnya punca breakout ni? meh kita tengok sama-sama. Hormon Biasanya remaja paling...
Selamat datang Selamat datang maria ke group Mary Jardin. Sila perkenalkan diri dan sebab join Mary Jardin? Itulah perkara pertama yang saya ingat bila diserap msuk ke dalam group..takut jugak sebab still new in bussines dan tak ada pengalman. Bila masuk tu.Terus ada kelas online berderet-deret.Tapi nasib baik lah kelas tu secara online je. Jadi sempat la buat kerja sambil attend kelas (Tu...