Home Blog
Siapa yang tidak mengenali blogger Farah Lee yang sinonim dengan butik dan jenama OmmaEsabel serta puterinya, Maream yang menawan hati. Maria suka follow Instagram Farah Lee  kerana orangnya cantik dan penampilan Farah yang simple dan sederhana. Lagi satu muka Farah sendiri ‘korean looks’. Baru-baru ini, Farah Lee dilantik sebagai duta produk kosmetik MJ yang baru iaitu Mary Jardin Artisan Cosmetic...
Dunia sekarang dibanjiri dengan pelbagai jenis barangan kecantikan dan kosmetik. Tapi macam mana kita nak cari produk kecantikan yang diyakini HALAL dan SELAMAT untuk kulit? Tambah lagi dengan kehadiran krim kilo timbang serta produk pemutihan yang boleh menghilangkan masalah muka dalam sekelip mata semakin berleluasa. Berbekalkan pada permasalahan ini, timbul niat Dr Maryam untuk menghasilkan produk kecantikan yang HALAL dan...
Bukan senang untuk mencari skincare natural yang terbaik untuk kulit. Macam maria, daripada skincare yang murah sehinggalah yang mahal maria pernah cuba, tapi akhirnya kecundang juga dek penangan duit dan juga bahan kimia di dalamnya. Tapi pada masa tu, kulit memang licin, bak telur dikupas. Setelah kulit dah imun dengan skincare tersebut, muka tak lagi bersinar bahkan muncul jerawat,...
Bibir yang merah dan sihat menjadi dambaan setiap wanita masa kini. Adapun begitu, terdapat juga masalah bibir kering di mana ia boleh mencacatkan penampilan. Oleh itu terdapat berbagai petua yang boleh dicuba untuk merawat dan memerahkan bibir. Anda boleh baca di sini. Selain petua asli, seiring dengan perkembangan dunia kosmetik kini. Pasaran kosmetik mula dibanjiri dengan pelbagai produk kecantikkan terutamanya...
Bibir yang sihat dan lembap merupakan impian setiap orang terutamanya kaum hawa. Ditambah lagi dengan warna merah semulajadi, sekaligus wajah tampak berseri. Cumanya dengan keadaan cuaca dan penjagaan yang tidak betul, bibir boleh rosak dan kusam. Tambahan pula jika pakai lipstick pun tak nampak menyerlah di bibir. Jadi maria nak kongsikan 5 tips macam mana nak dapatkan bibir yang sihat secara...
Maria tak tahulah nak mula macam mana, 24 march 2018 mary jardin telah melebarkan sayap dengan mengeluarkan produk baru iaitu "Mary Jardin Artisan Cosmetic". Antara produk (MJAC) yang dikeluarkan adalah Foundation dan BB Cushion yang dilancarkan oleh Founder Mary Jardin iaitu Doktor Maryam, Duta MJAC iaitu Farah Lee dan diserikan oleh Wawa Zainal. Majlis Pelancaran Mary Jardin Artisan Cosmetic Pada majlis pelancaran MJAC,...
Jeragat merupakan bintik-bintik yang bewarna coklat cair yang muncul pada kulit yang sering terdedah kepada cahaya matahari. Jeragat juga sering kali terjadi pada mereka yang memiliki kulit muka bewarna kemerah-merahan dan kurang pigmentasi pada kulit. Jeragat yang biasa tidak akan membahayakan dan tidak akan membawa kepada kanser kulit. FAKTA TENTANG JERAGAT Kebanyakan jeragat pula terjadi akibat daripada pendedahan terhadap sinaran ultra...
Testimoni Mary Jardin - Lee Jun Eun https://www.youtube.com/watch?v=B9uJurp8Pic
Air merupakan sumber kehidupan.  Ia meliputi sebanyak 71% daripada permukaan bumi kita. Tanpa air, planet kita akan mati. Begitu juga dengan kita. Tubuh badan kita juga mengandungi sebanyak 70% air. Tubuh badan kita memerlukan air untuk terus hidup. Ia menjadikan bahagian tubuh badan anda dapat berfungsi dengan baik. Air juga akan membuang semua toksin dalam tubuh badan kita sebagai mana...
Pada tahun 2010, para pengkaji telah mengejutkan sesetengah orang dengan laporan mereka yang mengatakan bahawa diet boleh mempengaruhi pertumbuhan jerawat. Tahun ini, sebuah artikel dalam jurnal saintifik bernama Skin Therapy Letter  melaporkan hasil keputusan terhadap sebanyak 27 kajian analisis – 21 kajian pemerhatian dan 6 percubaan klinikal. Para saintis menemui bahawa pengambilan susu lembu boleh meningkatkan pertumbuhan jerawat dan...