Home Blog
Ramai antara kita nak kulit yang sihat, flawless dan bersinar kan. Tapi masih ramai yang malas menjaga muka dek perlu menggunakan banyak produk dalam satu-satu masa. Rutin penjagaan harian sebenarnya sangat senang. Hanya ikut 3 tips di bawah. 1. Mencuci 2. Melembap 3. Menanggalkan sel kulit mati 3 langkah ini sangat penting bagi kulit muka kerana sel kulit mati kita bertambah setiap 48 jam....
‘ Now, everyone can fly’ Tagline tu adalah yang sering kita dengar di mana-mana sahaja. Dengan harga tambang yang murah, ia mendapat tempat di hati semua orang. Teringat pula zaman maria ulang alik sabah dan kuala lumpur. Memang tiap-tiap minggu semak tiket airasia ni. Kata orang, kena semak setiap hari isnin, baru dapat murah. Ada betulnya juga sebab hari lain mahal...
Isteri cerdik yang solehah,, Penyejuk mata penawar hati,,Penajam fikiran’ Itulah antara bait-bait lagu nasyid yang masih segar liriknya di telinga. Untuk mencari wanita yang solehah itu mudah jika tahu caranya. Apa maksud solehah sebenarnya? Solehah bukan harga terhad kepada saiz tudung tapi ia meliputi dalaman dan luaran. Sehinggakan produk pun boleh nampak ‘solehah’ melalui agent-agentnya. Sekarang ni, ramai yang mencari bisnes yang...
‘ Kenapa bibir mengelupas ni, tak cukup minum air ke? ‘, ‘ Tu, lipstik tak sekata..bibir kering’. Pernah tak ada di kalangan kita mengalami keadaan tersebut. Keadaan bibir yang tidak sihat akan menyebabkan apa yang dioles pada bibir kelihatan tidak menarik. Jadi sebelum nak oles apa-apa tu, semak balik apa kandungan lipstik yang dipakai. Paling penting carilah lipstik yang natural,...
Siapa yang tidak mengenali blogger Farah Lee yang sinonim dengan butik dan jenama OmmaEsabel serta puterinya, Maream yang menawan hati. Maria suka follow Instagram Farah Lee  kerana orangnya cantik dan penampilan Farah yang simple dan sederhana. Lagi satu muka Farah sendiri ‘korean looks’. Baru-baru ini, Farah Lee dilantik sebagai duta produk kosmetik MJ yang baru iaitu Mary Jardin Artisan Cosmetic...
Dunia sekarang dibanjiri dengan pelbagai jenis barangan kecantikan dan kosmetik. Tapi macam mana kita nak cari produk kecantikan yang diyakini HALAL dan SELAMAT untuk kulit? Tambah lagi dengan kehadiran krim kilo timbang serta produk pemutihan yang boleh menghilangkan masalah muka dalam sekelip mata semakin berleluasa. Berbekalkan pada permasalahan ini, timbul niat Dr Maryam untuk menghasilkan produk kecantikan yang HALAL dan...
Bukan senang untuk mencari skincare natural yang terbaik untuk kulit. Macam maria, daripada skincare yang murah sehinggalah yang mahal maria pernah cuba, tapi akhirnya kecundang juga dek penangan duit dan juga bahan kimia di dalamnya. Tapi pada masa tu, kulit memang licin, bak telur dikupas. Setelah kulit dah imun dengan skincare tersebut, muka tak lagi bersinar bahkan muncul jerawat,...
Bibir yang merah dan sihat menjadi dambaan setiap wanita masa kini. Adapun begitu, terdapat juga masalah bibir kering di mana ia boleh mencacatkan penampilan. Oleh itu terdapat berbagai petua yang boleh dicuba untuk merawat dan memerahkan bibir. Anda boleh baca di sini. Selain petua asli, seiring dengan perkembangan dunia kosmetik kini. Pasaran kosmetik mula dibanjiri dengan pelbagai produk kecantikkan terutamanya...
Bibir yang sihat dan lembap merupakan impian setiap orang terutamanya kaum hawa. Ditambah lagi dengan warna merah semulajadi, sekaligus wajah tampak berseri. Cumanya dengan keadaan cuaca dan penjagaan yang tidak betul, bibir boleh rosak dan kusam. Tambahan pula jika pakai lipstick pun tak nampak menyerlah di bibir. Jadi maria nak kongsikan 5 tips macam mana nak dapatkan bibir yang sihat secara...
Maria tak tahulah nak mula macam mana, 24 march 2018 mary jardin telah melebarkan sayap dengan mengeluarkan produk baru iaitu "Mary Jardin Artisan Cosmetic". Antara produk (MJAC) yang dikeluarkan adalah Foundation dan BB Cushion yang dilancarkan oleh Founder Mary Jardin iaitu Doktor Maryam, Duta MJAC iaitu Farah Lee dan diserikan oleh Wawa Zainal. Majlis Pelancaran Mary Jardin Artisan Cosmetic Pada majlis pelancaran MJAC,...